Klubben vår ble stiftet i 1979 av Terje Årdal (7.dan) som senere stiftet Vågsbygd Karateklubb i 1981. Den drives i dag av André Pedersen (5.dan).

Klubben ble tatt over av Per Y. Lorentzen da Terje startet Vågsbygd karate klubb. Han fikk opp gode utøvere som blandt annet Geir A. Gundersen, Tore Osmundsen, Runar Flatestøl. Rune Jonassen som ble trent av Gunnar Nordahl i Kristiansand karate klubb ble med i Vennesla og drev sammen med Geir i mange år. André trente under disse i flere år før han tok over sammen med Runar Flatestøl og Øyvind Dale. Flere av utøverne i Vennesla har vist stort talent og gjort det bra på konkurranser. Klubben har gjennom årene hatt varierende medlemsantall og har vært opp i 120 medlemmer. Nå ligger det på rett under 50 medlemmer ganske stabilt. Vi har bare to partier hvor et av dem er barneparti. Barnepartiet har blitt drevet av Runar Flatestøl og senest Øyvind Dale i flere år før nylig så har Dag Philip og Hedda tatt over. Voksenpartiet har en stabil gruppe og trenes av André, Øyvind og Kenneth.

Vennesla er medlem av Shorin ryu Karate do Association Norway (SKAN) hvor det er mange klubber her på sørlandet og noen i nord. Samarbeidet mellom klubbene er meget bra og vi har gjevnlige samlinger og årlig leir som alle klubbene møtes på. Man er velkommen til å trene i alle klubbene.