Årets Watanabe leir, ble på ny en rekord bryter med antall påmeldte. Med ca 340 påmeldte fra en alder på 6 år og opp til 77 år, fra hvitt belte med gul stripe, til sort belte 7.dan. Et mangfold over flere plan.

watanabe_leir_2016

Deltagerne på årets leir, 340 stykker

Tsutom Watanabe imponerer stadig, der oss unge stod med tunga på knærne, holdt Sensei Watanabe det gående.. I en alder av 77 år, alder ingen hindring.

Vi fra Vennesla sitter igjen men en forståelse for at leira var i år som tidligere år, en stor suksess, både for barn og voksne. Om noen fra Vennesla mener noe annet, anbefaler jeg dem å si sin mening til enten André eller Dag Philip, slik at vi får brakt eventuell misnøye videre.

vennesla_watanabe

Noen av deltagerne fra Vennesla på leira.

Dessverre da gruppebildet av Vennesla ble tatt, var de fra barnepartiet spredt over alle hauger, og en del av de voksne hadde allerede pakket og reist hjem, men fremdeles en flott bukett av Karate-kas. Watanabe insisterte på at “det sorte får” skulle stå i midten.

For oss utøvere, var det til tider rimelig hett. En varm hall ble ikke mindre varm av 340 deltagere som hver fungerte som små varmeovner, og til tider luktet det litt esel, men det er en del av hele greia.

Noen gode og varme utøvere, pluss linselusa i bakgrunnen.

Noen gode og varme utøvere, pluss linselusa i bakgrunnen.

Så synes jeg også en riktig takk må rettes til de to foresatte som stilte som ledere for dem under 18 år. Uten deres innsats og engasjement hadde det ikke vert mulig å melde på barn på leira.

En ting er rimelig sikkert, det skal arrangeres ny Watanabeleir til neste år, og jeg håper på at så mange som mulig fra Vennesla har muligheten til å stille. Men før det, skal vi ha to semestre med beinhard trening og kanskje noen ser nytt farge på beltet innen neste leir også. Vi sees!